skip to Main Content
020 662 69 69 info@bedvisieamsterdam.nl

Advies

Voor een persoonlijk advies bent u van harte welkom in onze winkel. U kunt uw vraag ook stellen via onze contactpagina en uiteraard kunt u ons ook bellen.

Bedbodems

De ondersteuning van de matras. De ideale bedbodem is veerkrachtig en goed ventilerend.

Boxsprings

De boxspring is een veelgebruikte bedbodem. Deze “doos met veren” bestaat al zeer lang. Vroeger werd de boxspring ook veel gebruikt in ledikanten als inzetbodem. Tegenwoordig is het een stand-alone bed: De boxspring staat op eigen poten, zonder omranding, in een kleur naar keuze. Daarop komt de matras en eventueel een topmatras.

Een van de voordelen van een boxspring, is dat deze geen harde randen heeft en over het geheel veerkrachtig is. Dat voordeel gaat met name op wanneer u voor een 2-persoons matras kiest. Daarbij is een boxspring een zeer goed ventilerende bedbodem. Beschikbaar met een Bonell-interieur (grote veren) of pocketveer-interieur (kleine, apart verpakte veren).

Geschikt voor alle soorten matrassen.

Spiraalbodems

De spiralen van Auping zijn zogenaamde dwarsgespannen spiralen: De korte overbrugging zorgt voor een betere ondersteuning en levensduur. Van alle bedbodems heeft de spiraal de meest open structuur, waardoor de spiraal uitstekend ventileert.

De spiraalbodem is geschikt voor de meeste ledikanten en is leverbaar in diverse afmetingen en uitvoeringen, zoals elektrisch verstelbaar.

De spiraalbodem is vooral geschikt voor pocketveer matrassen.

Schotelbodems

Deze bodems kenmerken zich door een oppervlak die bestaat uit meerdere, apart bewegende schotels. Dir is de meest flexibele bedbodem die zeer goed om het lichaam vormt.

In onze winkel hebben wij de schotelbodems van Tempur. Deze zijn in meerdere afmetingen en uitvoeringen leverbaar. Daarbij is elke schotel apart in te stellen in stevigheid.

De schotelbodem is vooral geschikt voor soepele schuimmatrassen, zoals traagschuim- en latexmatrassen.

Lattenbodems

Een goede lattenbodem heeft meerdere veerkrachtige latten. Het meest gebruit is een zogenaamde 28-lats of 42-lats. De keuze hiervoor hangt ook samen met de keuze voor het matras.

De latten zijn gelamineerd: Meerdere, van beukenhouten lagen op elkaar verlijmd. Zo ontstaat een goede levensduur. Daarbij zijn de meeste goede lattenbodems uitgerust met “overhangende” latten: De latten zijn veerkrachtig opgehangen boven het raamwerk, waardoor de bodem flexibeler is. En wanneer er 2 lattenbodems tegen elkaar aangelegd worden in een 2-persoons bed, heeft u minder last van een harde rand in het midden.

Geschikt voor bijna alle soorten matrassen.

Back To Top