skip to Main Content
020 662 69 69 info@bedvisieamsterdam.nl

Advies

Voor een persoonlijk advies bent u van harte welkom in onze winkel. U kunt uw vraag ook stellen via onze contactpagina en uiteraard kunt u ons ook bellen.

Bedden & Boxsprings

Gemiddeld brengen we een derde van ons leven slapend door. Een goed bed is daarom van essentieel belang. De juiste bedden en boxsprings bieden u de perfecte ondersteuning en geven het ultieme comfort. Maar als u een bed wilt kopen, waar moet u dan op letten? En kiest u dan voor een boxspring of juist een ledikant? Stevig of soepel? En welke combinatie van matras en bedbodem?

Wanneer u begint met de eerste oriëntatie voor het kopen van een bed, valt gelijk op dat er bijna oneindig veel mogelijkheden zijn. Er zijn veel soorten bedden, boxsprings en matrassen, welke ook nog eens te combineren zijn.

Om met een cliché te beginnen: De keuze voor een boxspringcombinatie of een compleet ledikant is grotendeels persoonlijke voorkeur. Comfort is uiteraard het belangrijkste. Maar omdat de bedden volledig zijn samen te stellen, zult u altijd het gewenste slaapcomfort vinden. Van een soepel tot stevig gevoel.

Daarbij moet het juiste bed aan meer wensen voldoen. Denk aan bewegingsvrijheid in bed, instaphoogte, gemak met het opmaken van uw bed, keren en draaien van de matras, stofallergie en zelfs de grootte van uw slaapkamer. Dit zijn belangrijke zaken die meewegen in de beslissing om een bed aan te schaffen.

Auping Original boxspring - Bedvisie Amsterdam

Boxspings

De boxspring is een gestoffeerde, veerkrachtige bedbodem, waarop een matras komt te liggen. In de boxspring zitten veren (Bonell- of pocketveren). Dat is ook een van de grote voordelen: De boxsprings hebben geen harde randen, en zijn overal even soepel. Bij boxspringcombinatie wordt vaak gekozen voor een topmatras. Zo’n extra laag op de matras geeft veel comfort. Het is flexibel en voegt zich moeiteloos om de contouren van uw lichaam. Daarbij is het opmaken van het bed veel gemakkelijker: U hoeft uw molton en hoeslaken alleen nog om de topmatras te doen. Bij de boxspringcombinatie met topmatras worden de matrassen gestoffeerd in de boxspringkleur. Om de boxspringcombinatie compleet te maken, kunt u kiezen uit een groot assortiment aan kleuren, hoofd- en voetborden en bedpoten.

Auping Essential - Bedvisie Amsterdam

Ledikanten

Een ledikant is een stalen of houten frame waarin de bedbodems liggen. U kunt kiezen voor spiralen, lattenbodems en schotelbodems. Op de bedbodem komt dan de matras. Een aantal voordelen van ledikanten zijn dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn en meer ruimte eronder hebben. Daarbij zijn ledikanten vaak wat ranker van vorm, zodat het in een kleinere slaapkamer wat luchtiger blijft.

Ook ledikanten zijn er in vele uitvoeringen en kunnen geleverd worden in vele kleuren.

Advies

In onze beddenwinkel in Amsterdam hebben wij een uitgebreide collectie bedden en boxsprings van topmerken, zoals Auping, Tempur, Eastborn, Bedding Concepts en Polypreen. En omdat we een groot deel van ons leven slapend doorbrengen, nemen wij ruim de tijd om u van een persoonlijk en passend advies te voorzien.

Back To Top