Skip to content
020 662 69 69 info@bedvisieamsterdam.nl

Advies

Voor een persoonlijk advies bent u van harte welkom in onze winkel. U kunt uw vraag ook stellen via onze contactpagina en uiteraard kunt u ons ook bellen.

Dekbedden

Dekbedden vormen een essentieel onderdeel van het slaapcomfort. Het juiste dekbed zorgt voor een prettig en behaaglijk slaapklimaat. En ze moeten ook goed ventileren, zodat het behaaglijk warm blijft en niet broeierig wordt. Maar wel genoeg isoleren zodat het weer niet te koud wordt.

De keuze voor een bepaald dekbed hangt onder andere af van persoonlijke voorkeur. Wil je een superlicht dekbed, of vindt je het prettiger als deze wat zwaarder is. En je slaapklimaat. Heb je het snel warm, of juist koud.

Alle dekbedden zijn te vinden in onze webshop.

Meest voorkomende dekbedvullingen

Donzen dekbedden

Donsdekbedden zijn superlicht, vallen heerlijk soepel om het lichaam en voelen zeer zacht aan. Niet alleen isoleren donsdekbedden zeer goed, door de lucht tussen de dons ventileren ze ook uitstekend. Hoe hoger het percentage dons, hoe lichter en soepeler het dekbed zal aanvoelen. In onze collectie hebben wij 90% en 100% ganzen- en eendendons.

Bekijk in webshop

Wollen dekbedden

Deze dekbedden zijn behaaglijk warm in de winter en heerlijk koel in de zomer door een uitstekende ventilatie en isolatie. Wol werkt eigenlijk als een natuurlijke airconditioning: de wolvezels bevatten veel lucht, en voeren daardoor snel vocht af. Zo blijf je heerlijk warm en droog. Zeer geschikt voor mensen die veel transpireren.

Bekijk in webshop

Synthetische dekbedden

Ook wel anti-allergische dekbedden genoemd. Niet alleen door de gebruikte materialen, maar wel door het gemak van reinigen: ze kunnen gewassen worden in de wasmachine. Goede synthetische dekbedden worden gevuld met holle, synthetische vezels die goed isoleren en ventileren. Deze dekbedden zijn wat zwaarder dan dons en wat lichter dan wol.

Bekijk in webshop

Warmteklassen

Buiten de verschillende dekbedvullingen, zijn er vaak binnen een type dekbed een aantal uitvoeringen welke aangeduid worden in warmteklassen:

 

Warmteklasse 1: Winter

Winterdekbedden geven veel warmte en zijn doorgaans geschikt voor mensen die het snel koud hebben in bed, of in een koude slaapkamer slapen.

Bekijk de winterdekbedden in de webshop

 

Warmteklasse 2: All-season

De meest voorkomende warmteklasse. Op een paar zeer warme of koude dagen na, is deze uitvoering normaal gesproken geschikt voor het gehele jaar. Wel hangt het ook af van jouw eigen slaapklimaat (snel warm of koud, of juist neutraal) en zelfs of het huis goed geïsoleerd is. Omdat onze winters niet zo streng meer zijn en huizen vaak goed geïsoleerd zijn, komt het vaak voor dat mensen een dekbed in warmteklasse 3 al voldoende voor de winter ervaren.

Bekijk de All-season dekbedden in de webshop

 

Warmteklasse 3: Voor/najaar

Net iets minder gevuld dan een klasse 2. Voor personen die het snel warm hebben of mensen die in een goed geïsoleerd huis slapen, waar de temperatuur zeer constant is, kan dit dekbed ook het gehele jaar mee.

 

Warmteklasse 4: Zomer

Zomerdekbedden worden dun gevuld voor de warme zomermaanden. Veelvoorkomende vullingen zijn dons, katoen, bamboe, wol en synthetisch. Bij warme zomernachten slapen sommige mensen onder alleen een laken wat gedurende de nacht toch te koud kan zijn. Dan kan een zomerdekbed een uitkomst zijn.

Bekijk de zomedekbedden in onze webshop

 

Warmteklasse 3+4: 4-seizoenen

Dekbedden bestaande uit 2 aparte lagen, noemen we een 4-seizoenen dekbed. Meestal een combinatie van warmteklasse 3 en 4. Deze zijn zowel apart als samen te gebruiken. Deze dekbeduitvoering is echt geschikt voor het gehele jaar, omdat je per seizoen het juiste dekbed kunt kiezen.

Bekijk de 4-seizoenen dekbedden in de webshop

Merken

In onze winkel en webshop hebben wij donzen- en synthetische dekbedden van Castella (merknaam van Ducky Dons). De donzen dekbedden van Castella voldoen aan alle strengste keurmerken, waaronder RDS (Responsible Down Standard, voor onder andere dierenwelzijn) en het Downafrsh Greenline label (onder andere hygiëne en biologisch afbreekbaar).

De wollen dekbedden hebben wij van Texeler, de specialist in wollen producten. Zij werken met de allerbeste scheer- en lamswol die ze in hun eigen fabriek op Texel verwerken tot dekbedden en kussens.

Back To Top