skip to Main Content
020 662 69 69 info@bedvisieamsterdam.nl

Hoofdkussens

In onze winkel voeren wij een ruime collectie hoofdkussens. De verschillende kussens kenmerken zich door vorm, vulling en stevigheid. De keuze voor een van deze kussens hangt af van voorkeur. Maar ook jouw postuur, slaaphouding en matras-stevigheid zijn van invloed. Een zijslaper met een breed postuur en een steviger matras heeft een wat dikker kussen nodig. Maar wanneer dezelfde persoon op een zachte matras slaapt, zou het kussen weer wat dunner mogen zijn. En als diegene dan niet op de zij slaapt, maar een rugslaper is, wordt het weer anders.

 

Hoofdkussen voor elke slaaphouding

Ben je vooral een zij- of rugslaper? Dan kun je bijna alle kussens kiezen. Bijvoorbeeld vormvaste kussens. Deze geven altijd de juiste steun, omdat ze anatomisch zijn gevormd. Veel gebruikte materialen hiervoor zijn latex en traagschuim. Je hoeft deze hoofdkussens niet te voegen om de juiste steun te krijgen, door de vorm sluiten ze altijd goed aan bij de nek en schouder. Wat wel belangrijk is, is dat je de juiste hoogte kiest. Zoals gezegd, hangt dit van postuur en stevigheid van matras af.

De Auping Prestige synthetisch en Prestige natuur zijn ook voorgevormd, alleen voelen meer als een “normaal kussen”. Door de schoudercontour geven deze kussens zeer goede steun, maar door de “losse” vulling (dons of Suprelle) kun je het kussen toch wat meer voegen. Dat geldt ook voor de Castella hoofdkussens. Door de kussenhoezen in de speciale vorm te maken, geven deze een zeer goede steun en daarbij het gevoel van een “normaal” hoofdkussen.

 

Het kan ook zijn dat je zowel rug-, zij- als buikslaper bent en wat meer keert en draait in bed. Dan is het aan te raden om een wat soepeler, voegbaar kussen te kiezen. Omdat je houding verandert en je op je zij een andere dikte nodig hebt dan wanneer je op je buik slaapt, helpt het dat het kussen in de juiste vorm te duwen is.

 

Slaap je altijd op je buik, dan is een soepel, dun kussen de beste keuze. Of geen kussen. Met een te dik kussen ontstaat er meestal een spanning in de nek. In onze webshop kun je een aantal kussens voor buikslapers vinden

 

Anti-allergische en wasbare kussens

De meeste hoofdkussens zijn geschikt voor mensen met een huisstofmijt allergie. Onze donzen kussens zijn voorzien van het Nomite® label. Dat wil zeggen dat de kussentijk zo dichtgeweven is, dat het binnendringen van huisstofmijt wordt tegengegaan. De synthetische hoofdkussens zijn geheel in de wasmachine te wassen, tot 60°C. De vormvaste kussens hebben allen een wasbare hoes welke veelal gemaakt is van Tencel®. Dit materiaal voelt heerlijk soepel aan en beschikt over optimale vocht- en temperatuurregulerende eigenschappen.

 

Bekijk alle hoofdkussen in onze webshop

Back To Top