skip to Main Content
020 662 69 69 info@bedvisieamsterdam.nl
Tempur kussens

Tempur kussens

Er zijn 6 verschillende Tempur kussens verkrijgbaar, met elk een eigen ligcomfort. Ook zijn 5 van de 6 hoofdkussens verkrijgbaar in verschillende hoogten (dikte). De keuze voor een bepaald type Tempur kussen hangt af van meerdere aspecten, zoals lighouding, postuur en stevigheid van de matras. Ook persoonlijke voorkeur is natuurlijk zeer belangrijk.

Lighouding

De Tempur kussens zijn voorgevormd (behalve het Comfort kussen) zodat ze een optimale steun geven. Dat werkt vooral goed bij zij- en rugslapers. Als u op uw zij slaapt, is het belangrijk dat de nek zo recht mogelijk ligt, in het verlengde van de ruggengraat. Het hoofdkussen mag dus niet te hoog en niet te laag zijn. Hetzelfde geldt voor rugslapers, met het verschil dat het kussen iets dunner mag zijn.

Mensen die graag op de buik slapen hebben meer baat bij een voegbaar, platter hoofdkussen (Tempur Comfort kussen), zodat uw hoofd niet te hoog ligt, waardoor er spanning op nek ontstaat. Eventueel zonder hoofdkussen slapen is ook een goede optie.

Slaapt u in alle lighoudingen? Kies dan het voegbare Comfort kussen van Tempur of de Ombracio.

Postuur en stevigheid matras

De Tempur hoofdkussens zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes (muv de Ombracio). Dat heeft te maken met postuur; iemand met bredere schouders heeft een dikker kussen nodig dan een smaller persoon. Maar de stevigheid van uw matras heeft daar ook invloed op.

Bijvoorbeeld: Een persoon heeft brede schouders en heeft dus een dikker kussen nodig. Maar als diegene op bijvoorbeeld een zeer zacht bed slaapt (bijvoorbeeld Tempur Cloud Elite), mag het kussen toch weer iets dunner zijn. Dat komt omdat de schouder dieper in de matras wegzakt.

Bij een stevige matras is het andersom, dus dan mag het kussen weer dikker zijn.

Persoonlijke voorkeur

Zeer belangrijk is ook persoonlijke voorkeur. Mischien heeft u voorkeur voor een steviger kussen. Of juist soepeler. Wel voorgevormd, of juist niet. Het kiezen van een kussen is niet uitsluitend technisch, het heeft in eerste instantie vooral te maken met wat lekker ligt.

De verschillende Tempur kussens

Tempur Comfort kussen

Tempur Comfort kussen

Het Comfort kussen is een voegbaar hoofdkussen van Tempur en geschikt voor alle lighoudingen. Verkrijgbaar in de zachte “Cloud” uitvoering en de stevige “Original” uitvoering.

€ 99,-
Tempur kussen Original

Tempur Original kussen

Het Original kussen is een stevig, ergonomisch gevormd hoofdkussen en met name geschikt voor rug- en zijslapers. Verkrijgbaar in 3 hoogtes: small, medium en large.

€ 129,-
Tempur kussen Symphony

Tempur Symphony kussen

De Symphony is met name geschikt voor rug- en zijslapers. Door de speciale vorm sluit dit kussen perfect aan op nek en schouder en zorgt zo voor een perfecte ondersteuning.

€ 139,-
Tempur Sonata kussen

Tempur Sonata kussen

Het Tempur Sonata kussen sluit door de ronde vorm goed om de nek en om de schouder, wat dit hoofdkussen perfect voor zij- en rugslapers maakt. Verkrijgbaar in small, medium en large.

€ 149,-
Tempur kussen Millenium

Tempur Millennium kussen

Het Tempur Millennium kussen heeft een dikker gedeelte voor de nek voor optimale ondersteuning. Geschikt voor rug- en zijslapers. Verkrijgbaar in een medium en large uitvoering.

€ 149,-
Tempur Ombracio kussen

Tempur Ombracio kussen

Het Tempur Ombracio hoofdkussen kenmerkt zich door de ronde, ergonomische vormen. Doordat het hoofdkussen zo gebogen is, sluit het kussen zich perfect om nek en schouder.

€ 169,-
Back To Top